bab-ul amman

Projenin Konusu

Bu proje, Bangladeş’in Dakka Bölgesi’nde, 50 yetimi barındıracak kapasitede bir yetimhanenin inşa edilmesini kapsamaktadır.

PROJENİN GEREKÇESİ

Kronikleşmiş sorunların başında gelen  yoksulluğun yanı sıra, hızlı ve çarpık kentleşme ve hükümetin seküler bir anlayışla güttüğü eğitim kendilerine uzanan yardım ellerinden başka dayanakları olmayan yetimleri mağdur etmektedir. Mevcut şartlar altında gelecekleri günden güne belirsizleşen yetimlerin hayatlarında bir umut ışığı belirebilmesi için onlara hem yuva hem de okul olacak merkezlerin hizmete açılmasına ihtiyaç vardır.

PROJENİN TANIMI

Tek kat, betonarme şeklinde inşa edilecek 313 metrekare alanda barınacak yetimlerin eğitim, beslenme ve sair ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanacaktır.Projenin maliyeti 66.000 Avrodur. Yetimhanenin inşaatı, gerekli kaynağın sağlanmasının ardından 12 ay içerisinde tamamlanabilecektir.

PROJENİN AMACI

Yetimhaneden istifade edecek çocuklar tüm hizmetlerden bedelsiz olarak yararlanabilecekleri gibi, alacakları temel ilköğretim dersleri ve İslami ilimler eğitimlerinin yanı sıra, ümmet bilinci ve güzel ahlak düsturuyla yetiştirilecektir.

SONUÇ

Dünya’nın en büyük Müslüman ülkelerinden olan Bangladeş, nüfusunun neredeyse yarısının günlük bir dolardan daha az bir miktarla yaşadığı yoksul bir ülkedir. Ayrıca sık sık meydana gelen doğal afetler, fakir halkın durumunu daha da zorlaştırmaktadır. Her yerde olduğu gibi mevcut durumdan en çok etkilenen toplumsal kategoriyi yine yetimler oluşturmaktadır. Gerekli ilgi ve alakadan uzak kalmış binlerce çocuk, ancak bu ve benzeri projeler vasıtasıyla ellerinden tutulursa içinde bulundukları kısır döngüyü kırıp geleceğe umutla bakabileceklerdir.

Yorum bırakın